Waited a while until it became darker in the end of summer. I finally made "first light" with my new (2nd hand) astro camera: Omegon Pro AP Triplet ED FCD-100 d=85 f=510mm Apochromat (f=1/6). This is far away from what I would call "perfect". Just a first light, to find out there is a periodic error with the mount drive. I have not found the reason of this so far.

The 2nd image from 4 August 2023 clearly shows this periodic error, which you see by the elongated stars.



Vega and some things around
29 July 2023 - ~22:00UT - 15 * 60s - Omegon veTec533C - Apo 85/510mm



Test image for periodic error
04 August 2023 - 2122UT - 300s - QHY5III715C - Intes MK67 Maksutov 150/1800mm

Equipment

Optics              : Omegon Pro AP Triplet ED FCD-100 d=85 f=510mm Apochromat (f=1/6)
                    : Intes MK-67 Maksutov Type Reflector d=150mm f=1800mm (f=1/12)
Camera              : Omegon veTec 533 C Colour CMOS Camera with IMX533 square 9MP sensor 3,75Ám pixels
                    : QHY 5III715C Colour CMOS IMX715 8,2MP sensor 1,45Ám pixels high speed
                    : NIKON D7000 DSLR unmodified (from 2011)
                    : The Imaging Source DMK21AU4.AS monochrome USB highspeed camera
                    : Panasonic LUMIX G110 MFT System (from 2021)
Filter              : IR/UV Cut, Astronomik H-Alpha, Astronomik LRGB set + folter drawer
add. optics         : ED 2x Barlow lens, eyepiece projection
                    : 35mm, 50mm, 135mm and 200mm NIKON lenses available
                    : 2.8/60mm Sigma, 12 .. 60mm Leica for MFT system
Mount               : VIXEN GP Highspeed Step Motors
Controller          : EQStar Pro (since May 2023)
Guiding             : PHD2
Aquisition          : DELL Notebook (Windows 10), SharpCap, FireCapture and others
Image Processing    : DeepSkyStacker, Siril, Gimp and others

latest list update  : August 2023